Naast mindful werken bieden we workshops, training en coaching werkgeluk aan. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die gelukkig zijn in hun werk gezonder, innovatiever en creatiever zijn. Zij werken beter samen en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkig werken draagt bij aan een grotere bevlogenheid, hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten als gevolg.

Werkgeluk richt zich op het team en de organisatie onder andere door de doelen (purpose) van jezelf, het team en de organisatie helder te krijgen en door met elkaar te bedenken hoe je er voor kan zorgen dat je met meer plezier (samen) werkt.

Waarom is werkgeluk belangrijk?
Een eyeopener voor ons was het feit dat we in Nederland gemiddeld 80.000 uur in ons leven werkend doorbrengen en uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van de Nederlandse werknemers wekelijks één of meer ‘slechte dagen’ heeft.

Redenen die genoemd worden voor de ‘slechte dagen’ zijn onder meer een slechte sfeer in het team, geroddel onderling, de aanwezigheid van een klaagcultuur, onduidelijk beleid van het team en/of de organisatie, gebrek aan support van de leidinggevende.

Wat levert meer werkgeluk op:

  • minder ziekteverzuim
  • meer bevlogenheid
  • betere samenwerking
  • grotere klanttevredenheid
  • meer creativiteit

Mindful Effect adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties in het vergroten van het werkgeluk van werknemers. Wij doen dit door middel van het geven van advies, workshops, training en coaching.
Een goed begin is het meten van het werkgeluk van je team, afdeling of organisatie op dit moment. Aan de hand van deze resultaten bepalen we wat er nodig is om ook van jouw organisatie een gelukkige organisatie te maken.

Mindful Effect is partner van het Happinessbureau.

De basis van een workshop of training werkgeluk
• Welke elementen zijn belangrijk voor werkgeluk?
• Afwisseling van theorie en praktijk.
• Tips en tools waar je direct mee aan de slag kan.