minder stress en ziekteverzuim
meer plezier, focus en creativiteit
dat is het effect van mindful werken!

Mindful Effect leert mensen om bewust en met aandacht bezig te zijn. Juist op het werk. Bij de bedrijfstraining Mindful Werken leren deelnemers hoe je mindfulness tot een vast onderdeel van je leven en je werk maakt.

Bewuster en met meer aandacht in het leven staan. Dat is wat medewerkers en/of managers leren in de training Mindful Werken. Niet bezig te zijn met toen of straks, maar leven in het hier en nu. Waarom is dat belangrijk? Omdat meer aandacht en bewustzijn van het huidige moment zorgen voor een betere balans en veerkracht, meer energie en zelfinzicht. En dat heeft weer grote, positieve(!) gevolgen voor inzet, werkplezier en het resultaat van het werk.

Inhoud trainingsprogramma

De bedrijfstraining bestaat uit 6 tot 9 inspirerende bijeenkomsten voor medewerkers, teams en/of management. In de lessen wisselen we meditaties en bewegingsoefeningen af met inzichtsopdrachten. We nemen uiteraard ook tijd voor theorie en het uitwisselen van ervaringen. 

Mindfulness is wat ons betreft praktisch, nuchter en concreet. In de les maken we steeds weer de vertaalslag naar de praktijk en het dagelijkse werk. 

Huiswerk
Mindfulness leer je door het veel te doen. Hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt. Daarom moet je als cursist dagelijks een half uur oefenen. Deels thuis, maar zeker ook op het werk. Zo borgen we het geleerde en wordt mindfulness een vaste gewoonte. Thuis én op het werk.

De basis van de training Mindful Effect
• Wat is mindfulness?
• Wat doet stress met je brein?
• Afwisseling van theorie en praktijk
• Ruimte voor uitwisseling van ervaringen
• Tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt
• Werkboek en geluidsbestanden